TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Yılmaz, Bingöl’de bir restoranda basın mensupları ile bir araya geldi. Yılmaz, dünyanın resesyonu tartıştığı, Avrupa’nın büyüme endişesi içinde olduğu bir dönemde Türkiye’nin sanayisi, turizmi, tarımı, istihdamı ve ihracatı ile büyümeye devam ettiğini vurguladı.

Yılmaz, Türkiye’nin 2023 ve sonrasında da büyümeye devam edeceğini belirterek, gelişmekte olan ülkeler liginden gelişmiş ülkeler ligine geçmesi gerektiğini ifade etti.

Bütçe açıklarının arttığı ve borçlanmaların yükseldiği bir dönemde Türkiye’nin bütçe ve kamu borç stokunun iyi durumda olduğunu dile getiren Yılmaz, Türkiye’nin bütçe performansının ve kamu borcunun milli gelire oranının diğer ülkelere göre iyi olduğunu söyledi. AK Parti hükümetinin bütçe disiplinine önem verdiğini vurgulayan Yılmaz, enerjiye yapılan yatırımların büyümeyle desteklendiğini ve geçen yıl yüzde 11’in üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yılmaz, Türkiye’nin bu yıl da yüzde 5 civarında bir büyüme beklediğini ve büyüme sayesinde istihdamın arttığını, ihracatın 250 milyar dolara çıktığını ve turizm gelirlerinin 40 milyar dolara ulaştığını dile getirdi. Bu durumun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyümeye odaklı stratejisinin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir