TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleşen 60. Genel Kurul Toplantısı’na ev sahipliği yaparak KEİPA Dönem Başkanlığı’ndan teşekkürlerini iletti ve yeni görevinde başarı dileklerini sundu. Şentop, Sırbistan Ulusal Meclisi ile TBMM arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğine inandığını belirterek, Sırbistan Meclis Başkanı Orliç’i Türkiye’ye davet etti. Ayrıca, Güney Doğu Avrupa İş Birliği Süreci Parlamenter Asamblesinin Genel Kurul toplantısının İstanbul’da düzenlenmesi önerisinde bulundu.

Şentop, Türkiye-Sırbistan ilişkilerinin ticaret, yatırım ve turizm alanlarında olumlu gelişmeler getirdiğini vurgulayarak, iki ülke arasında imzalanan Kimlikle Seyahat Anlaşması’nın bu gelişmeleri daha da artıracağını belirtti. Balkanlar’daki huzurun sağlanmasının önemine değinen Şentop, Türkiye-Sırbistan ilişkilerinin bölgedeki istikrarın temel unsuru olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Şentop Sırbistan’ın FETÖ ile mücadelesine destek verdiği için memnuniyetini dile getirerek, 15 Temmuz darbe girişiminde parlamento binasına yapılan saldırıyı hatırlattı. Şentop, Sancak bölgesi toplum temsilcileriyle yaptığı görüşmede, bölgenin istikrarı ve ekonomik kalkınması için ulaştırma alt yapısının güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, Sırbistan ile ilişkilerin gelişmesinin bölge halkına fayda sağlayacağını belirtti. Bu tür ilişkilerin Bosna Hersek ve Balkanlar’daki barış ve istikrar için de önemli olduğunu vurguladı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir