Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’daki programının ardından Haliliye ilçesindeki İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Gençlik Buluşmaları” programına katıldı. Gençlerle buluşmaya sanatçı İbrahim Tatlıses ile gelen Erdoğan, programın açılışında çalınan “Gülüm Benim” şarkısına da eşlik etti.

Erdoğan, gençlerle sohbetinde şunları söyledi:

1. Çantada keklik yok: Gençlerimize çantada keklik gibi bakıyor olsalar da aslında çanta dolu. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla cumhuriyetin yeni asrını karşılamaya hazırlanırken, gençlerin enerjisine, üretkenliğine ve gayretlerine güveniyoruz.

2. Dünya Türkiye’ye baksın: Türkiye Yüzyılı’nın en büyük teminatı gençlerimizin bilgisi, donanımı ve öz güvenidir. Artık dünyaya Türkiye’nin bakacağı bir dönemdeyiz. Biz dünyaya değil, dünya Türkiye’ye baksın.

3. Zihin devrimi yaptık: Şanlıurfa’da zihin devrimi yaparak gençlerle beraber yarına dair vizyonun kalemşörleri olacaksınız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerle buluşmasına eşlik eden İbrahim Tatlıses ise, “Sayın Cumhurbaşkanımız halk adamıdır, halk insanıdır. Halk adamı olduğu için başımın üstünde taşıyorum. Ben Cumhurbaşkanımızın yanındayım” dedi.

Erdoğan ayrıca terörle mücadelede ‘güvenlik şeridi’ vurgusu yaparak, milletin aldatılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, pedagojik formasyon müjdesi vererek üniversite eğitimi sırasında formasyonun 3. ve 4. sınıflarda verileceğini açıkladı.

Ekonomi konusunda da ithal ekonomiye karşı olduklarını belirten Erdoğan, yerli ve milli zekanın önemine vurgu yaptı. Bu sözlerle gençlere ülkenin geleceğine güvenlerini ve önemini vurguladı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir