Bakan Kasapoğlu, Ankara’daki Cebeci Site Yurdu’nda düzenlenen ‘Dünya Gönüllüler Günü’ programına katıldı. Programda 81 ilde gönüllülük faaliyetleri yürüten gençlerle bir araya geldi. Kasapoğlu, gönüllülüğün önemini vurgulayarak Türkiye’nin dünyanın en cömert ülkesi olduğunu belirtti.

2019’u ‘Gönüllülük Yılı’ ilan ettiklerini ve ‘2019 Gönüllülük Yılı Strateji Belgesi’ni kamuoyuyla paylaştıklarını belirten Kasapoğlu, 6 stratejik hedef belirlediklerini ve bu hedeflerin birçoğunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Yüksek Öğretim Kurulu ile hayata geçirdikleri ‘gönüllülük seçmeli dersi’ uygulamasının önemine değinen Kasapoğlu, üniversitelerin bu konuda daha fazla adım atması gerektiğini vurguladı.

Bakan Kasapoğlu, gençlerin gönüllülük faaliyetlerine katılımını teşvik etmek için spor alanında da çalışmalar yaptıklarını belirtti. Pandemi döneminde başlatılan sıcak yemek projesi, İslami Dayanışma Oyunları ve Dünya Göçebe Oyunları gibi etkinliklerle gençlerin spor gönüllülüğüne destek verdiklerini ifade etti.

Programın sonunda gençlerle fotoğraf çektiren Bakan Kasapoğlu, salondan ayrıldıktan sonra müzik ve dans gösterileri devam etti. Bu etkinliklerle gençlerin gönüllülük ruhunu ve katılımını artırmayı hedeflediklerini belirten Kasapoğlu, gönüllülük konusunda gençlerle birlikte daha büyük adımlar atacaklarını sözlerine ekledi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir