Renault Duster: Yepyeni Nesil Türkiye Üretimi SUV!

Oyak Renault’nun Bursa fabrikasında üretilen ve 55 farklı ülkeye ihraç edilecek olan Renault Duster, son zamanlarda Türkiye’de tanıtıldı. Yeni nesil Renault Duster, mayıs sonunda ön satışa çıkacak ve temmuz ayında Türkiye yollarında görülmeye başlanacak.

Yenilenen tasarımı ve geliştirilmiş iç mekanıyla dikkat çeken Duster, Bursa tesislerinde üretilen 145 HP gücündeki tam hibrit seçeneğiyle öne çıkıyor. Bu hibrit motor seçeneği, 100 km’de ortalama 5 litre yakıt tüketimi sunarken, elektrik modunda da yüksek performans gösteriyor. Ayrıca, araç 6 ileri manuel şanzımanla eşleştirilen 130 HP 1.2 lt yarı hibrit motor seçeneği ve 4×4 güç-aktarma sistemiyle de tercih edilebilecek.

MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Renault Uluslararası Oyun Planı 2027 ile Türkiye’nin bir ihracat merkezi haline geleceğini ve 2027’ye kadar Bursa Oyak Renault fabrikalarında 3’ü SUV, toplam 4 yeni Renault modeli üretileceğini vurgulamıştık. Yeni Renault Duster, bildiğimiz Duster deneyimini yeni bir boyuta ulaştıran ve bu yeni deneyimi Türkiye’den dünyaya taşıyan ayrıcalıklı bir model. OYAK’ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon euro’nun üzerindeki yatırım, Yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault’nun hem Türkiye’nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” şeklinde konuştu.

Yeni nesil Renault Duster, Türkiye’nin otomotiv sektöründeki önemli bir yeri olan Bursa fabrikasında üretilerek, uluslararası pazarda iddialı bir konuma sahip olacak. Bu araç, teknik özellikleri ve yenilikçi tasarımıyla dikkatleri üzerine çekerken, hibrit motor seçenekleriyle de çevreci bir yaklaşım sunuyor. Renault Duster, Türkiye’nin otomotiv endüstrisindeki başarısını ve ihracat potansiyelini artırarak, uluslararası alanda önemli bir marka konumuna yükselmesine katkı sağlayacak.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir