Genco Erkal, usta bir tiyatrocu ve sinema oyuncusu olarak tanınmaktaydı. Kan kanseri ile mücadele eden Erkal, maalesef 86 yaşında hayatını kaybetti.

Dostlar Tiyatrosu resmi hesabından sabahın erken saatlerinde duygusal bir veda mesajı paylaşıldı. Mesajda, “Hoşça kalın dostlarım benim hoşça kalın. Sizi canımda canımın içinde, kavgamı kafamda götürüyorum. Hoşça kalın dostlarım benim hoşça kalın… Resimlerdeki kuşlar gibi dizilip üstüne kumsalın, mendil sallamayın bana. İstemez… Tek hecesiz elveda.” ifadelerine yer verildi.

Sanat camiasından birçok isim de Genco Erkal’ın vefatı üzerine duygusal mesajlar paylaştı. Fazıl Say, “Genco Erkal bu sabah vefat etti. En büyük sanatçımızı kaybettik. Başımız sağ olsun. Tüm bir ömür ışık saçtı, ışıklarda uyusun. Tek başına mücadelenin en büyük kahramanıydı. Ondan çok şey öğrendim. Türkiye onunla daha büyüktü.” dedi.

Diğer sanatçılar da Genco Erkal’ı ölümüyle ilgili duygularını dile getirdi. Meltem Cumbul, “Başımız sağ olsun. Ülkemiz pek kıymetli tiyatro insanını kaybetti. Genco Erkal.” derken, Ahmet Ümit, “Genco Erkal da sonsuzluğa karıştı. Bu hoyrat, bu çorak, bu vahşi ama güzel ülkeye anlam katan çok az sayıdaki büyük insanlardan biriydi. Işıkla yaşadı, ışıklar içinde veda etti, hoşça kal Genco Abi, hoşça kal ışığın oğlu.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Genco Erkal’ın ölümü sanat camiasında büyük bir üzüntü yarattı. Türk tiyatrosu, bu usta sanatçıyı sonsuza dek hatırlayacak. Işıklarda uyu Genco Erkal, seni unutmayacağız.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir