Ünlü İrlandalı aktör Colin Farrell ile eski sevgilisi Kim Bordenave’nin 2003 yılında dünyaya gelen çocukları James, Angelman Sendromu adı verilen genetik ve nörolojik bir hastalıkla doğmuştur. Bu sendrom, konuşma bozukluklarına, hareket sorunlarına, gelişim gecikmelerine ve zihinsel yetersizliklere yol açmaktadır.

Colin Farrell, James’in özel ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla bir vakıf kurmuştur. James’in hayatı boyunca sürekli destek görmesi gerektiğini belirten Farrell, oğlunun başarılarından ve gelişiminden gurur duyduğunu ifade etmiştir.

James’in 21 yaşına girmesiyle birlikte Colin Farrell Vakfı’nı kurduğunu açıklayan ünlü aktör, özel ihtiyaçları olan çocuklara destek olmayı amaçladığını belirtmiştir.

Angelman Sendromu, şiddetli zihinsel engel, öğrenme güçlüğü, epilepsi, dengesizlik gibi belirtilerle karakterize bir sendromdur. Bu sendroma sahip bireyler genellikle açık tenli, sarışın ve renkli gözlü olabilirler. Ayrıca çeneleri öne doğru belirgin, dişleri aralıklı olabilir ve dengesiz yürüyüşleri ile tanınabilirler.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir