Murat Han, yaz sezonunda aldığı kilolardan kurtulmak için spor ve diyete başladığını söyledi. Boğa burcu olduğunu belirten oyuncu, yemek yemeyi sevdiğini ancak 2-3 kilo daha verip forma girmeyi hedeflediğini dile getirdi. Set olmadığı zaman spor yapmadığını belirten Han, iş varken fit olmanın önemli olduğunu vurguladı. Şeker ve karbonhidratı keserek beslenme düzenine dikkat ettiğini söyleyen oyuncu, özel bir diyet programı uygulamadığını belirtti.

Oyunculuğundaki tercihlerden yakınan Murat Han, yeni dizisinde mafya babasını canlandırmaya hazırlandığını söyledi. Komediye de yatkın olduğunu ancak yapımcıların kendisini sürekli ağır rollerde görevlendirdiğini ifade eden Han, tiyatro kökenli olmasından dolayı her türlü role açık olduğunu belirtti. “Seni böyle seviyorlar” diyerek komediye şans verilmediğinden yakınan oyuncu, yapımcıların tercihlerini sorguladı.

Jön kavramına eleştiri getiren Murat Han, güzel ya da yakışıklı olmanın yeterli olmadığını belirtti. Oyuncunun donanımlı olmasının önemli olduğunu vurgulayan Han, Al Pacino örneğinde olduğu gibi kamera önünde devleşebilecek oyuncuların tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Aura ve bilgiyle seviyeye ulaşılacağını belirten Han, yapımcıların takipçi sayılarına bakarak oyuncu seçtiklerini ve sonrasında işlerin patladığını dile getirdi.

ABD’de 10 yıl oyunculuk deneyimi yaşayan Murat Han, yurt dışındaki zorluklara da değindi. Hollywood’da Türk olduğu zaman üçüncü sınıf muamele gördüğünü belirten Han, deneme çekimlerinde Arap tipi arandığını ve Orta Doğulu ya da Avrupalı olmadığı için rollerden elendiğini ifade etti. Ünlü olmak için değil, deneyim kazanmak için ABD’ye gittiğini belirten Han, yurt dışındaki deneyimlerinden bahsetti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir