Şarkıcı Metin Arolat, sahne aldığı mekanda şarkı söylerken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Teşvikiye Camii’nde düzenlenen cenaze töreni, sevenlerini yasa boğdu.

Arolat’ın ani ölümü, sanat dünyasının güzel kalbi olarak nitelendirdiği ünlü dostları tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Arolat’ın zayıflamak için iğne ve hap kullandığı iddiaları ortaya atıldı. Cenazeye katılan ablası Fatoş Alkan, taziyeleri kabul ederken duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Bir tek ben kaldım. Çok iyi bir insandı benim kardeşim herkes için iyilik düşünen bir insandı.”

Cenazeye katılan yakın arkadaşı Demet Akalın ise, “Çok çok üzgünüm. Anlamıyorum yani biz sanatçılarda da herhalde bir geri zekalılık mı var nedir yani? O kadar lüzumsuz şey yazıyoruz isteğe yazsana oraya hemşire, doktor.. O hep diyetteydi. Belki diyorum hastaneye yetişse orada bir şey müdahale edilse… Belki evde yalnız uykusunda ölecekti bilemezsin orası Allah’ın bileceği şey. Ben ölümü yakıştıramadım.”

Metin Arolat’ın vefatından günler önceki sözleri ise gündem oldu. 1995 yılında çıkardığı ilk albümü “Ayrılık Olmaz” ile geniş kitlelere adını duyuran sanatçı, 19 Eylül’de yayınlanan bir programda yıllar önce ölümden dönme anısını paylaşmıştı. Arolat’ın o programdaki sözleri, yürekleri burktu: “Ölüyorum, bu kadar hayat.”

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir