Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Sevil Üstekin, diyabete bağlı olarak tedavi gördüğü hastanede vefat etmiştir. 79 yaşındaki usta oyuncunun cenaze töreni, Kadıköy’deki Erenköy Galip Paşa Camii’nde düzenlenmiştir.

Cenaze törenine sanatçılar Erol Evgin, Hasibe Eren, Açelya Akkoyun, Kandemir Konduk ve Üstekin’in ailesi, akrabaları, yakınları ile oyuncu arkadaşları katılmıştır. Sevil Üstekin’in naaşı, öğle namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda defnedilmiştir.

Erol Evgin, törene katılanlara Sevil Üstekin’in rahatsızlığı hakkında bilgi sahibi olmadığını belirtmiş ve onun zarif kişiliğini ve oyunculuk yeteneğini övmüştür.

Oyuncu Ulvi Alacakaptan ise Üstekin ile aynı dönemde profesyonel oyunculuğa başladıklarını ve onun doğuştan bir oyuncu olduğunu ifade etmiştir.

Sevil Üstekin, Üsküdar Amerikan Kız Lisesi mezunudur ve Muhsin Ertuğrul’un özel tiyatro okulu LCC’de eğitim almıştır. Kariyeri boyunca birçok tiyatro topluluğunda çalışmış ve sinema filmlerinde rol almıştır. En bilinen filmleri arasında ‘Kapıcılar Kralı’ ve ‘Şaban Oğlu Şaban’ bulunmaktadır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir