Masterchef Türkiye’nin son bölümünde 20. ve son yarışmacı belirlendi. Artık ana kadro netleşti ve kıran kırana bir mücadele başlıyor. Şefler, 20. yarışmacıyı belirlemek için yarışmacılara “taş kadayıf” yapmalarını istedi. Mehmet Şef, taş kadayıfın orijinalinde irmik olmadığını ancak opsiyonel olarak irmik verildiğini ve irmiğin taş kadayıfı çıtır çıtır yaptığını belirtti. Yarışmacılara 45 dakika süre verildi.

Yarışmacılar tabaklarını şeflere sundu ve ikinci tura geçmek için mücadele etti. Şefler, yapılan taş kadayıfları tattıktan sonra Adel, Sevim, Mehmet, Beyza Nur ve Nevzat’ı ikinci tura geçen yarışmacılar olarak belirledi. Sercan ve Zeynep ise ana kadroya çıkma şansını kaybettiler ve yedeklerde devam edecekler.

Mehmet Şef, Sercan’a tabağının kızarması ve şerbetiyle sıkıntılı olduğunu belirtirken, Zeynep’in tabağının taş kadayıftan ziyade poğaça gibi olduğunu ve içinde çok az ceviz bulunduğunu ifade etti.

Son 5’e kalan yarışmacılardan bezelye kullanarak yaratıcı tabaklar hazırlamaları istendi. Yarışmacılar şeflere birbirinden güzel tabakları sundular ve 4 yarışmacı ikinci turu geçemedi. Sadece bir yarışmacı ana kadroya girmeyi başardı ve 20. yarışmacı olarak belirlendi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir