Dünyaca ünlü oyuncu Marilyn Monroe, gerçek adı Norma Jeane Mortenson olan, 1962 yılında aşırı dozda barbitürat kullanarak hayatını kaybetti. Los Angeles County adli tabipliği resmi olarak ölümünü ‘muhtemel intihar’ olarak nitelendirse de, Monroe’nun ölümü hakkında birçok spekülasyon yapılmıştır.

Marilyn Monroe’nun ölümünden bir yıl sonra suikasta kurban giden ABD Başkanı John F. Kennedy ve kardeşi Başsavcı Robert ‘Bobby’ F. Kennedy ile ilişkileri hakkında söylentiler ortaya atılmıştır. Bu ilişkiler, Monroe’nun Madison Square Garden’daki doğum günü kutlamasında JFK için söylediği ‘Happy Birthday’ şarkısından sonra gündeme gelmiştir.

Özel dedektif Fred Otash’ın elde ettiği ses kayıtlarına ve notlarına dayanan ‘The Fixer’ kitabında, Monroe’nun ölümünden önce Robert F. Kennedy ile şiddetli bir şekilde tartıştığı ve Kennedy’nin ona ilaç vererek susturduğu iddiaları yer almaktadır. Otash’ın notlarına göre, Kennedy ve Monroe arasında yaşanan çekişme sonucu Monroe, susturulmuş olabilir.

Monroe’nun ikinci eşi Joe DiMaggio ise Kennedy ailesini kadın katili olmakla suçlamış ve eski eşinin cenazesine JFK ve Bobby’nin katılmasını yasaklamıştır.

Monroe’nun ölümü hala bir gizem olarak kalmaktadır ve Kennedy ailesi ile ilişkileri konusunda çeşitli spekülasyonlar devam etmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir