Derleyen: Buse Bulat / Milliyet.com.tr

Prens Harry ve Meghan Markle

Prens Harry ile Sussex Düşesi Meghan Markle, 2016 yılında tanıştı ve aynı yılın ekim ayında birbirlerine aşık olduklarını duyurdular. 2017’de nişanlandılar ve bir sonraki yıl görkemli bir düğünle evlendiler.

Oğulları Archie Harrison’ı 2019’da, kızları Lilibet ‘Lili’ Diana’yı 2021’de kucaklarına alan ünlü çift, 2020 yılında Kraliyet görevlerini bırakma kararı aldı.

Meghan Markle’nin Zorlu Mücadelesi

Meghan Markle, 2021 yılında Oprah Winfrey’e verdiği röportajda, hamileyken Kraliyet Ailesi’nin baskısı ve İngiliz medyasından gördüğü muamele nedeniyle intiharı düşündüğünü açıkladı. Kendisini kurtarmak için eşi Prens Harry’den korktuğunu ancak sonunda konuştuğunda destek gördüğünü belirtti. Ancak Saray’a başvurduğunda yardım alamadığını dile getirdi.

Meghan ve Harry’den Destek Girişimi

Sussex Dükü Prens Harry ve Sussex Düşesi Meghan Markle, akıl sağlığı sorunlarıyla mücadele eden çocuklara ve ailelerine destek olacak bir girişim başlattı. ‘The Parents Network’ adlı bu girişim, çocuklara sosyal medyanın zararlı etkilerinden muzdarip olan, ölümcül durumlarla karşı karşıya kalan ya da akıl sağlığı zorluklarıyla mücadele eden ailelere destek sağlayacak.

Archewell Vakfı ile birlikte bu projeyi hayata geçiren çift, çocuklarının iyiliği için çevrimiçi ortamın etkilerine dikkat çekmeyi amaçlıyor. Kendi deneyimlerini açıklamalarının, başkalarına yardımcı olabileceğine inanan Meghan, “Kendi deneyimimin derinlerine hala inmiş değilim. Ama bir başkasının asla böyle hissetmesini ve intihar planları yapmasını istemem. O durumdaki birine inanılmamasını istemem. Eğer üstesinden geldiğim şeyleri dile getirmem birilerini kurtaracaksa veya insanları zor zamanlar geçirdiklerini bildikleri tanıdıklarını kontrol etmeye teşvik edecekse, o zaman buna değer.” dedi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir