Venedik Film Festivali, dünyanın en eski sinema festivali olan etkinlik, Lido Yarımadası’nda 28 Ağustos’ta başladı ve bu akşam düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. “Altın Aslan” ödülü en iyi film kategorisinde, “The Room Next Door” filmine layık görüldü. Yönetmenliğini İspanyol rejisör Almodovar’ın üstlendiği bu film, büyük beğeni topladı. En iyi yönetmen ödülü ise “The Brutalist” filminin ABD’li yönetmeni Brady Corbet’e verildi.

Gecenin diğer ödülleri arasında en iyi erkek oyuncu ödülü Fransız aktör Vincent Lindon’a, en iyi kadın oyuncu ödülü ise Nicole Kidman’a layık görüldü. En iyi senaryo ödülü ise “Ainda Estou Aqui (I’m still here)” filminin senaristleri Murilo Hauser ve Heitor Lorega’ya verildi.

Ödül gecesinde Gazze’deki saldırılar da gündemdeydi. Gelecek vadeden yönetmenlere verilen “Geleceğin Aslanı” ödülünü kazanan Sarah Friedland, ödülünü Filistin halkına adadı. Friedland’ın konuşması salondakilerden büyük alkış aldı. İtalyan sanatçılar ise festivalin İsrail yapımı filmlere izin vermesine tepki gösterdi.

Festivalin 2025 yılındaki 82. Uluslararası Venedik Film Festivali ise 27 Ağustos – 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir