Türk tiyatro ve sinema dünyasının usta ismi Genco Erkal, 31 Temmuz’da kan kanseri tedavisi gördüğü süreçte hayatını kaybetti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, sanatçının vefatını sosyal medya hesabından duyurarak, “Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiasına başsağlığı dilerim” mesajını paylaştı.

Genco Erkal’ın vefatı üzerine sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Hoşça kalın dostlarım benim, hoşça kalın! Sizi canımda canımın içinde, kavgamı kafamda götürüyorum. Hoşça kalın dostlarım benim hoşça kalın… Resimlerdeki kuşlar gibi dizilip üstüne kumsalın, mendil sallamayın bana istemez… Tek hecesiz elveda” ifadelerine yer verildi.

Erkal için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde bir tören düzenlendi. Törene sanat ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı. Ekrem İmamoğlu, Erkal’ı Gülhane Parkı’nda bir ceviz ağacına benzeterek, onun sanat dünyasında koca bir çınar olduğunu vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Erkal’ı ölümünden sonra “Gülhane Parkı’nda bir ceviz ağacıydı” ifadeleriyle anarken, tiyatro eleştirmeni Prof. Dr. Dikmen Gürün de Erkal’ın tiyatroya büyük katkıları olduğunu belirtti.

Yönetmen Özcan Arca, Erkal’ın ölümüyle ilgili olarak, “Çok özel, çok değerli bir insandı. Çok iyi bir aile babasıydı. Ailesine, torunlarına gerçekten çok güzel bir şekilde sahip çıktı. Ayrıca Genco Erkal’da en çok hayran olduğum şey haksızlığa, hukuksuzluğa karşı korkusuzluğuydu” şeklinde konuştu.

Genco Erkal, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek. Sanat camiası ve sevenleri, onun ardından duydukları üzüntüyü sosyal medya üzerinden paylaşmaya devam ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir