Aşkın Nur Yengi, geçtiğimiz akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda eşsiz bir konser verdi. Konser öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yengi, verdiği ilk konseri ve Harbiye’nin önemini şu sözlerle anlattı:

“Harbiye benim hayatımda çok önemli bir yere sahip. 1990 yılında ilk çıktığım konser, Harbiye konseriydi. Sadece 10 şarkım vardı. Finalde seyirciler memnundu ama sahneye yastık atmaya başladılar ve beğenmediklerini düşünüp çok korkmuştum. Tam tersiymiş tabii. İstek için yastık atmışlardı. Sonra çıkıp 10 şarkı daha söyledim. Tabii aynı şarkıları söyledim. Çünkü başka şarkım yoktu. O yüzden Harbiye konserim çok kıymetli benim için… Bu gün bütün gün hazırlık içerisindeydik. Senfonik bir orkestra ile beraberiz bu gün. Hep siyah giyiyorduk bu sefer farklı olsun istedik, sarılar giydik. İkinci yarıda da pembe giyeceğiz. Birazcık da yazıya rastlatım istedik.”

Kendisini izlemeye gelen Haluk Bilginer ve kızı hakkında da konuşan Aşkın Nur Yengi, “Kızımın ve babasının burada olması benim için ayrı bir heyecan. Onlar bana alışkınlar ama ben de onlara alışkınım. Tabii ki heyecanım var ama çok üst düzey değil. Beni asıl heyecanlandıran seyircinin kalabalığı” dedi.

Sezen Aksu’nun kendisine çok güzel şarkılar hazırladığını dile getiren ünlü isim, “Eylül ayında klip ile beraber yayınlayacağız. Biraz hızlandırdık, ben o konuda çok heyecanlıyım” diyerek sevenlerine müjdesini verdi. Ayrıca Sezen Aksu ve Onno Tunç gibi müzisyenlerle büyüdüğü için kendini şanslı ve gururlu hissettiğini belirtti.

Sezen Aksu’nun tekrar sahneye dönmesi için çaba gösterdiğini ancak henüz ikna edemediğini dile getiren Yengi, “Ben çok uğraştım, ne diller döktüm. Neler neler yaptım ama istemiyor. Kandırmaya devam edeceğim, çalışıyorum ama yok istemiyor. Daha kandıramadım” şeklinde konuştu.

Aşkın Nur Yengi’nin kızı Nazlı Bilginer ise “Annemi izledikçe gözlerim doluyor. Muhtemelen bu gün de gözlerim dolar” dedi.

Yıllar boyunca sahnelerde sesiyle, unutulmaz sahne performansıyla gönüllerde taht kuran Aşkın Nur Yengi’nin ‘Aşkın Nur Yengi Senfonik’ isimli konseri için sahnede sanatçıya 42 kişiden oluşan Pera Filarmoni Orkestrası ile birlikte birbirinden değerli 50 müzisyen eşlik etti. Coşkulu alkışlar eşliğinde sahne alan Yengi, Türk Pop müziğine damgasını vurmuş şarkılarını seslendirirken izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

‘Ayrılmam’ parçasında seyircilerle etkileşimde bulunan Yengi, sahnede görsel ve müzikal bir şölen sunarken, unutulmaz eserlere imza attığı Harun Kolçak’ı da özel bir düetle anarak duygusal anlar yaşattı. Ayrıca çocukları sahneye davet eden Yengi, ‘Ünzile’ parçasını seslendirirken çocuk gelinlerin hikayesine de yer verdi.

Konserin sonunda tüm ekibi sahneye çağıran Yengi, Harbiye’yi dolduran müzikseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Her parçasında aşkın izlerini taşıyan ve konuklarını senfoni rüzgarları eşliğinde zamanda yolculuğa çıkaran Aşkın Nur Yengi, Harbiye Açıkhava’nın muhteşem atmosferinde yine çok özel bir konsere imza attı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir