Pınar Kerimoğlu’nun YouTube kanalında bu hağtaki konuğu, Didem Kınalı oldu. Kınalı, oryantalliği bırakıp şarkıcılığa geçişini ve karşılaştığı engelleri anlattı.

Didem Kınalı, oryantalliği bırakıp şarkıcılığa geçiş yapmasının sebebini açıkladı. Kınalı, “Neden bıraktın, iyi kazanmıyor muydun?” sorusuna, “Ne iyi kazanması! Benim kıyafetlerim 30 bin TL idi, ben 5 bin TL’ye sahne alıyordum. Aldığım kıyafetin parasını bile çıkaramıyordum. Ben, başkaları gibi masa masa gezip para toplamadım. Takmak isteyen olursa sahneye gelip takıyordu. Son dönemlerde gözde olan iki gazinoda bunu da yasaklamışlardı. Sanatçılara gelince paraları akıtıyorlar ama bize, bırak parayı, doğru düzgün kulis bile verilmiyordu.” şeklinde cevap verdi.

Sahnede yaşadığı en garip olayı anlatan Kınalı, bir gün dans ederken bir seyircinin parmağını ısırdığını ve çok zor anlar yaşadığını dile getirdi. Ayrıca, sahnede en çok kadınlar tarafından taciz edildiğini de belirtti.

Kınalı, şarkıcı olarak ilk sahneye çıktığı günü de anlattı. İlk şarkıcı olarak sahneye çıktığı günü unutamadığını ve sahneden indikten sonra aldığı ödeme karşısında şok olduğunu söyledi.

Sahnede dans ederken sürekli gülümseyip gülmemesinin sorulması üzerine Kınalı, “Hayır, o an kimse sizden onu istemiyor. Ben sahnede ne hissediyorsam öyle davranan birisiyim. Normalde gülmeyi çok severim ama babamın öldüğü gün, şarkıcılar gibi ben de sahneme çıktım ve dansımı ettim. Ama dans ederken, kimseye fark ettirmeden ağladım” şeklinde cevapladı.

Kınalı, destek alanlarının olup olmadığı sorusuna, “Destek mi? Kötük olmasınlar, başka bir şey istemem. ‘Dost’ görünen dostum dediğim o insanlar, hayatımın hiçbir yerinde olmasınlar lütfen. Şu an nedenini bilmediğim bir ambargo var ve sahnelerim engelleniyor. Neden benimle uğraşıyorlar? Onlar zaten olmuşlar, onların çıktığı mekanlar en zirvede. Ben kendi halimde şarkılarımı söyleyip işimi yapmak istiyorum. Rahat bıraksınlar beni.” şeklinde yanıtladı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir