Sanatçı Safiye Soyman’ın oğlu Harun Akaröz, 24 yıldır MS (Multiple Skleroz) hastalığıyla mücadele etmiş ve solunum yetmezliğine bağlı olarak hastanede hayatını kaybetmişti. Akaröz, Gündoğan Merkez Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Gündoğan Belde Mezarlığı’nda defnedildi.

Safiye Soyman ve Faik Öztürk cenaze töreninde ayakta durmakta zorlanırken, Soyman oğlunun tabutunu öperek gözyaşlarına boğuldu. Törende Soyman’ı Ebru Akel, Gülben Ergen ve Seren Serengil gibi sanatçı dostları yalnız bırakmadı.

Dostlarından biri olan Seda Sayan Amerika’dan dönemediği için cenazeye katılamadı. Diğer bir arkadaşı Banu Alkan ise ne cenazeye katıldı ne de taziye mesajı yayınladı. Aksine, sosyal medya hesabından oğlunu kaybeden Safiye Soyman’a başsağlığı dilemeyip kendi paylaşımlarına devam etti. Bu durum büyük tepki çekti ve Alkan’ın yayınladığı taziye mesajı da gündem oldu.

Banu Alkan, paylaştığı video ve müzikle dolu gönderisinin altına Safiye Soyman’a taziye dilemek için uygun olmadığı yorumları aldı. Bunun üzerine Alkan, taziye mesajını kaldırdı ve tepkilere açıklama yapmak zorunda kaldı.

Sonuç olarak, Safiye Soyman’ın oğlu Harun Akaröz’ün vefatı sanat camiasını derinden üzmüş ve dostluk ilişkilerini sorgulamaya sevk etmiştir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir