Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Ahu Tuğba, 1 Eylül’de Miami’de hayatını kaybetti. Uzun süredir ileri seviye astım hastalığıyla mücadele eden Ahu Tuğba’nın vefat ettiği sırada kızı Anjelik Calvin evde bulunuyordu. Anjelik, annesinin hayata gözlerini yummasının ardından polisi aradı.

Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Ahu Tuğba’nın cenazesinin Miami’den İstanbul’a getirilmesi için belediye birimleri ile temas halinde olduklarını açıkladı.

İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği (SİNEGED), ABD’li yetkililerin ölümünü ‘şüpheli’ olarak değerlendirmesine rağmen cenaze töreni tarihinin henüz belirlenmediğini ve duyurunun daha sonra yapılacağını belirtti.

Nuri Alço, Ahu Tuğba’nın Türkiye’ye getirilmesi için çalışmalar yaptığını ve işlemlerin Amerika prosedürleri gereği bir haftayı bulabileceğini söyledi.

Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik, sosyal medya üzerinden annesinin Türkiye’ye getirilmemesi konusunda tepkisini dile getirdi. Anjelik, cenaze evine giderek annesinin bedeninin tutulduğunu ve sorumlu kişinin bedenine otopsi yapmaya çalıştığını belirtti.

Ünlü sanatçının cenazesi Türkiye’ye getirilemediği için yakınları ve sevenleri tarafından endişeyle beklenmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir