Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek olan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) terfi, atama, emekliye sevk ve görev sürelerinin uzatılmasına ilişkin konuları ele alacak. Toplantının ağustos ayının ilk haftasında yapılması planlanıyor.

YAŞ çalışmaları, geleneksel olarak YAŞ üyelerinin Anıtkabir’i ziyaret etmesinin ardından başlayacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ilgili bakanlar da katılacak.

Yüksek Askeri Şura toplantısında, terfi ve emekliye sevk işlemlerinin yanı sıra görev sürelerinin uzatılması da ele alınacak. Bu yılın toplantısında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ilk kez şura üyesi olarak yer alacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresi bu yıl sona eriyor. Görev süresinin uzatılması beklenirken, emekliye sevk edilmesi durumunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız’ın atanması planlanıyor.

Orgeneral ve Oramirallik için atamalar da yapılacak. Halihazırda korgeneral ve koramiral olarak görev yapan 5 isim terfi için adaylar arasında bulunuyor. 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Levent Ergün, 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız ve Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran’ın terfi konuları YAŞ toplantısında değerlendirilecek.

YAŞ’ın kararları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından uygulamaya konulacak. Bu süreçte TSK’da önemli değişikliklerin yaşanması bekleniyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir