Esenşehir Mahallesindeki Mobilya İmalathanesinde Yangın Çıktı

Esenşehir Mahallesi Sarıgazi Yolu Caddesi üzerinde bulunan 2 katlı binanın çatısında saat 02.00 sularında yangın çıktı. Mobilya imalathanesi olarak kullanılan binanın çatısında, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü ve alevler çatıya yayıldı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ümraniye itfaiyesinin yanı sıra çevre ilçelerden de çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Yangın sırasında kimyasal maddelerin bulunduğu alana sıçramadan kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışmasının ardından yangın söndürüldü. Neyse ki yangında ne ölü ne de yaralı olmadı, ancak binanın çatısında büyük çapta hasar meydana geldi.

Mahalle sakini Mukadder Kılıçöz, yangın hakkında şunları söyledi: “Mobilya atölyesinde alevler yükselmeye başladı. Eğer ki cila atölyesine yangın ulaşmış olsaydı, durum çok daha kötü olabilirdi. Ucuz atlatıldı diyebilirim. Erken müdahale sayesinde çevredeki binaların da zarar görmesi engellendi. Şu anda içeride yaralı veya bekçi yok. Cila malzemesi kimyasal bir madde olduğu için o alana ulaşması durumunda durum çok daha vahim olabilirdi. Neyse ki erken önlem alındı.”

Yangın, mahalle sakinleri tarafından büyük bir faciayı önlemek adına erken fark edilerek kontrol altına alındı. Olayın ardından inceleme başlatıldı ve yangının çıkış nedeni araştırılmaya devam ediyor. Herhangi bir şüpheli durum olmadığı belirtilirken, bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmaya devam edilecek.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir