Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gürcistan’da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı’nda resmi görüşmeler gerçekleştirdi. Toplantı sonrası Üçlü Mutabakat Metni imzalandı.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Güler, “Bugün Batum’da gerçekleşen Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı’nda Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan olarak bir araya geldik. Üç ülke arasındaki iş birliğini en üst seviyeye çıkarma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha teyit ettik. Azerbaycan ve Gürcistan’ın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne olan güçlü desteğimizi vurguladık” şeklinde konuştu.

Üçlü Mutabakat Metni’ne imza atan Bakan Güler, “Kafkasya’nın stratejik konumu sebebiyle bölgesel ve uluslararası güvenlik açısından kritik öneme sahiptir. Üçlü iş birliği, ülkelerimizin ortak çıkarlarına hizmet ederken Kafkasya’nın barış ve istikrarına da katkı sağlamaktadır. Bu güçlü iş birliğimizi daha da ileriye taşıyacak yeni iş birliklerine olan inancımızı Üçlü Toplantı Protokolü ile teyit ettik” dedi.

Bakan Güler, “Önümüzdeki dönemde aramızdaki sinerjinin yeni iş birliklerine imkan sağlayacağına inanıyorum. İrakli Chikovani ve Orgeneral Zakir Hasanov ile yapılan görüşmelerden memnuniyet duyuyorum. Azerbaycan ve Gürcistan halkına sağlık ve esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir