Trakya’da asırlık bir geleneğe sahip olan Pehlivanköy Panayırı, 114’üncü kez Zübeyde Hanım Meydanı’nda törenle başladı. Sultan II. Abdülhamit’in fermanıyla 1910 yılında kurulan panayır, halk oyunları gösterileri ve mehter takımı ile renklendi.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, panayırlara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, Pavli Panayırı’nın bölgede büyük heyecan yarattığını belirtti. Panayırın uluslararası boyuta taşınması için çaba göstereceklerini ifade eden Ekici, Balkanlar’daki diğer ülkelerin de panayıra dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ise panayırın yöre halkının kaynaşması ve ürünlerini satma imkanı sağladığını dile getirdi.

Pehlivanköy Belediye Başkanı Gündüz Hoşgör de panayıra katılanlara teşekkür ederek, halk oyunları gösterilerinin ardından panayırın stantlarını gezdiklerini belirtti.

Ergene Nehri kenarında kurulan panayırda yöresel yiyecekler ve giyim eşyaları satışa sunulurken, Roman vatandaşlar eğlence anlayışlarıyla panayırın eğlence ayağını oluşturuyor. Panayır, 15 Eylül Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir