TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmaları kapsamında Adana Kelaynak Havacılık Kulübü’nde bir araya gelen lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan takımlar, ‘Savaşan İHA’ ve ‘Kamikaze İHA’ olmak üzere iki farklı görevde mücadele ettiler.

Gençler tarafından tasarlanan İnsansız Hava Araçları, teknik kontrol ve test uçuşları yaptı ve gökyüzünde ‘it dalaşı’ yapabilme yeteneği kazanmak için yarıştılar. Heyecan dolu anlara sahne olan etkinlikte takımlar büyük bir rekabet içinde kıyasıya mücadele ettiler.

Yarışma sorumlusu Şevval Çelik, 13 takımın yarıştığını ve 11 takımın uçuşunu başarıyla tamamladığını açıkladı. Müsabakaların devam edeceğini belirten Çelik, her gün çift müsabaka yapılacağını ve müsabaka sayısının artabileceğini ifade etti. Teknik kontrollerini tamamlayamayan takımların eksiklerini gidererek uçuşa katılacaklarını söyledi.

Bu yıl ilk defa hava savunma bölgesinin devreye alındığını vurgulayan Çelik, belirli bölgelerde uçuş yapılmasını engellemek için sanal hava savunma bölgeleri oluşturulduğunu söyledi. Takımların bu bölgelere girmemesi gerektiğini ve girdiklerinde eksi puan alacaklarını belirtti. İki görevi başarıyla tamamlayan takımların dereceye gireceğini ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir