Bugün Türkiye genelinde hava parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Marmara’nın doğusu, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Balıkesir’in kuzey, Erzurum ve Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Doğu Akdeniz’de yağışlar kuvvetli olabilir.

Hava sıcaklığı iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde ise değişiklik olmayacak. Genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar devam edecek.

Rüzgar genellikle kuzey, Akdeniz kıyılarında ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Doğu Akdeniz’de görülecek olan gök gürültülü sağanak yağışlar öğle saatlerinden sonra Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde, Kahramanmaraş’ın güneybatısında kuvvetli olabilir. Ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı.

Adana, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri için sarı uyarı verildi.

Bugün Güney Ege ve Güney Doğu Anadolu dışında aşırı sıcaklar geri çekiliyor. Kuzey ve iç kesimlerde 3-4 derece azalma bekleniyor. Bu hafta Marmara, Karadeniz bölgeleri ve İç Anadolu’da pazara kadar yerel yağışlar olacak.

İstanbul’da 32 derece hava beklenirken, cumartesi günü sıcaklık 30 dereceye düşecek. Bugün öğleden evvel yerel sağanak yağışlar görülecek, cuma ve cumartesi de yağış devam edecek. İzmir’de 37, Antalya’da 33, Ankara’da 32 derece hava bekleniyor.

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde yaşanan sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle birçok cadde ve sokakta su baskınları meydana geldi. Ev ve iş yerlerini su bastı, trafikte aksamalar yaşandı.

Ankara’da hava parçalı ve az bulutlu 33 derece, İstanbul’da parçalı bulutlu ve yerel sağanak yağışlı 33 derece, İzmir’de az bulutlu ve açık 37 derece, Adana’da sağanak yağışlı ve kuvvetli yağışlar bekleniyor, sıcaklık 35 derece olacak, Antalya’da parçalı ve az bulutlu 33 derece, Samsun’da sağanak yağışlı 28 derece, Trabzon’da sağanak yağışlı 28 derece, Erzurum’da sağanak yağışlı 28 derece, Diyarbakır’da ise az bulutlu ve açık 41 derece hava bekleniyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir