İstanbul ve Türkiye genelindeki sıcak hava dalgası Balkanlar üzerinden gelen serinletici hava ile iki günlüğüne sona erecek. Sıcaklıklar 24-27 derecelere kadar düşecek.

Hava Durumu:
Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu olması beklenirken, bazı bölgelerde sağanak yağışlar görülecek. Doğu Akdeniz, Karadeniz kıyıları ve iç kesimlerinde yağışlar kuvvetli olabilir. İstanbul, Konya, Artvin, Van gibi illerde de yağış bekleniyor.

Sıcaklık Durumu:
İç ve kuzeydoğu kesimlerde sıcaklıklar 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Rüzgar Durumu:
Genellikle kuzey ve Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Uyarılar:

  • Kuvvetli yağış uyarısı: Doğu Akdeniz’de kuvvetli yağışlar olabilir, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı.
  • Gök gürültülü sağanak uyarısı: Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Isparta, Burdur, Antalya ve diğer bazı illerde gök gürültülü sağanak bekleniyor, tedbirli olunmalı.

    Sarı Alarm Durumu:
    Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, Konya, Kütahya ve Uşak illerinde sarı alarm durumu mevcut.

    2024-YKS tercih dönemi yarın başlıyor. Üniversite adayları için önemli bir dönem başlıyor, tercihlerinizi yapmayı unutmayın.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir