Ankara’nın Polatlı ilçesi yakınlarında meydana gelen kaza sonucunda ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti ve 26 kişi yaralandı. İzmir’den Ağrı’ya gitmek üzere yola çıkan bir yolcu otobüsü, sabaha karşı Olukpınar köyü yakınlarında yoldan çıkarak köprü ayaklarına çarptı.

Kazanın meydana geldiği güzergah trafiğe kapatıldı. Ankara Valisi Vasip Şahin, kazada hayatını kaybeden ve yaralanan kişi sayılarını bildirdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, otobüsün altında kalanları kurtarmak için çalışmalarına devam ediyor. Yaralılar ise ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.

Kaza sırasında otobüsün arkasında seyreden bir otomobil sürücüsü, yaşadıklarını anlatarak otobüsün köprüye çarpmadan önce yalpaladığını ve ardından çarpmanın gerçekleştiğini belirtti.

Kazaya uğrayan otobüsün son görüntüleri, bir petrol istasyonunun güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntüler, facianın yaşandığı noktaya yaklaşık 150 metre öncesindeki anları gösteriyor.

Kazada hayatını kaybeden ve yaralananların tedavisi hastanelerde devam ediyor. 9 saatlik bir çalışma sonucunda hurdaya dönen otobüs, vinç yardımıyla kaldırıldı.

Ankara-Eskişehir Karayolu’nda meydana gelen bu acı olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığını ve 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.

Kazada hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara ise şifa diliyoruz. Faciadan etkilenen ailelere başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir