Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma girişimi sırasında Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay’ın şehit olduğunu duyurdu.

Şehit Abakay’ın cenaze törenine katılmak için Muş’a gelen yakınlarının içinde bulunduğu sürücüsü öğrenilemeyen 21 BF 066 plakalı pikap, Şenyayla bölgesinde kontrolden çıkarak şarampole devrildi. İhbar üzerine kaza yerine, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kara yolunun alt kısmındaki stabilize yola devrilen pikaptaki 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Vali Avni Çakır, şehit Abakay’ın yakınlarının içinde bulunduğu aracın kaza yaptığını belirtti. Aracın şarampole yuvarlandığını ve maalesef bir yakının hayatını kaybettiğini söyledi. Diğer yaralıların durumunun ise ağır olduğu belirtildi.

Şehidin anne ve babasının daha önce vefat ettiği öğrenildi.

Şehit Abakay’ın naaşı, memleketi Muş’a getirilerek Türk bayrağına sarılı bir şekilde Muş Hava Meydan Komutanlığı’na ulaştırıldı. Tören mangası tarafından uçaktan alınan naaş, cenaze aracına taşındı ve Sungu beldesindeki babaevinde defnedilecek. Törene birçok devlet yetkilisi ve şehidin yakınları katıldı.

Şehit Abakay’ın son görüntüsüne aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz:
Twitter’dan görüntüyü görmek için tıklayın

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Abakay’ın naaşının Muş’a getirilmesi ve cenaze törenine katılan yetkililerin fotoğraflarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
Şehit Abakay'ın naaşının Muş'a getirilmesi
Cenaze törenine katılan yetkililer

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir