Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, A Haber’de canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, Türkiye’nin 2030 yılına kadar 30 milyar dolarlık bir kaynakla küresel düzeyde bir yüksek teknoloji üretim merkezi olmasını sağlayacak HIT 30 yüksek teknoloji üretim merkezini duyurdu. Türkiye’de sanayi ve teknolojide büyük bir ivme kaydedildiğini belirten Bakan Kacır, OSB’lerin üretim üsleri haline geldiğini ve sanayide çalışan sayısının arttığını vurguladı.

2025 yılının TOGG’un yılı olacağını belirten Bakan Kacır, Türkiye’de elektrikli araç üretim kapasitesini artırmak için 5 milyar dolarlık bir kaynak ayıracaklarını söyledi. Önümüzdeki ay TOGG’un 4×4 üretimine başlayacağını ve 2025’in TOGG için önemli bir yıl olacağını ifade etti.

Türkiye’de sanayinin tüm kollarında büyüme kaydedildiğini belirten Bakan Kacır, beyaz eşya, otomobil, ticari araç ve demir çelik sektörlerindeki üretimin arttığını dile getirdi. Türkiye’nin sanayide Avrupa ve dünya genelinde önemli bir konuma geldiğini vurgulayan Bakan Kacır, yapılan yatırımların ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir