Rusya’dan İstanbul Havalimanı’na gelen bir yolcunun valizlerinde yapılan kontrollerde, valizin içinde 20 bin adet canlı tıbbi sülük ele geçirildi.

Yolcu, 29 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul Havalimanı’na ulaştığında gümrük ekipleri tarafından şüphelenildi ve valizleri X-Ray cihazında arandı. Yapılan kontroller sonucunda bir valizin içinde canlı tıbbi sülükler bulundu. Durumun bildirilmesi üzerine Arnavutköy Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlileri olaya müdahale etti.

İncelemeler sonucunda, Rusya vatandaşının canlı tıbbi sülükleri yasadışı yollarla ülkeye sokmaya çalıştığı belirlendi. CITES kapsamında korunan sülüklerin giriş belgesi olmadığı için, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince 19 kilogram ağırlığındaki ve 20 bin adet büyük boy canlı tıbbi sülüklere el konuldu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından sülüklerin kamuya mülkiyeti geçirilerek, usulüne uygun şekilde bertaraf edildi. Rus vatandaşına ise 1 milyon 312 bin 408 TL idari para cezası uygulandı.

Bu olay, yasadışı hayvan ticareti ve korunan türlerin kaçakçılığı konusunda bir kez daha dikkat çekti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir