Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un merkezinde yer alan Rixos Tersane İstanbul otelinin konforu ve kültürel etkinliklerle önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirtti. İş dünyasına desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, yerli ve yabancı yatırımcı ayrımı yapmadıklarını, Türk ekonomisine katma değer sağlayan yatırımcıları desteklediklerini ifade etti.

Turizmin stratejik bir alan olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin turizmde potansiyeli en yüksek ülkelerden biri olduğunu söyledi. Turizm gelirlerinin son 22 yılda ciddi bir artış gösterdiğini ve 2023 yılında 56 milyar dolar seviyesine ulaştığını dile getirdi. 2024 yılı için 60 milyar dolar turizm geliri ve 60 milyon turist hedeflerinin devam ettiğini belirten Erdoğan, turizm sektöründeki gelişmelerin ulaştırma yatırımlarının da etkisiyle gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

İstanbul Havalimanı’nın Avrupa’nın en yoğun havalimanı olduğuna dikkat çeken Erdoğan, teröristlerden temizlenen bölgelerin artık turistlere açık olduğunu ve turizme kazandırıldığını ifade etti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin turist çekme potansiyelinin arttığını memnuniyetle gözlemlediklerini belirten Cumhurbaşkanı, turizmde dünya markası olma hedeflerine kadar durmayacaklarını söyledi.

Rixos Tersane İstanbul otelinin sektöre hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, otelin İstanbul’a ve dünyaya hizmet vereceğine inancının tam olduğunu belirtti. Ulaştırma Bakanlığı’na ve Turizm Bakanlığı’na teşekkür eden Cumhurbaşkanı, Tersane İstanbul’un kazandırılmasına öncülük edenlere minnettarlığını dile getirdi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir