Ümraniye’de yaşanan olayda, motosiklet hırsızlığı suçundan aranan ve daha önceden 26 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçit, polis tarafından yakalandı. Ancak direnerek polisin silahını alıp ateş açan Geçit, polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit etti. Polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ve şüphelinin annesi de yaralandı.

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz, olay sırasında görev başındaydı ve mücadele sırasında yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralıların tedavisi devam ederken, saldırgan polisin operasyonu sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Yunus Emre Geçit’in daha önceden pek çok suç kaydı olduğu belirlendi. Geçit’in kasten yaralama, gasp, cinsel taciz, yağma, mala zarar verme gibi suçlardan poliste 26 kaydı bulunmaktaydı.

Olayın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit polis Şeyda Yılmaz’ın ailesine taziye mesajı gönderdi. Olayın detayları güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı ve incelemeler sürdürülmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir