İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği, Mimarlar Odası, Kütahya Belediyesi ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Kütahya’nın Depremselliği ve Depreme Dirençli Kütahya” programında Prof. Dr. Görür, katılımcıları bilgilendirdi.
Görür, Anadolu’nun depremlerle sık sık karşılaştığını ve bu nedenle insanların ölümlerini önlemek ve depreme dayanıklı yapılar inşa etmek için uyarılarda bulunmak amacıyla bu tür etkinliklere katıldığını belirtti.
Kütahya’nın tarihsel olarak büyük depremler yaşadığını ve bölgenin deprem riski altında olduğunu vurgulayan Görür, özellikle 6-7 büyüklüğünde depremlerin sıkça görüldüğünü ifade etti.
Kütahya’nın hızla büyüyen bir kent olduğunu ve bu nedenle yapılaşma sürecinde deprem riskinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Görür, kentin yanlış yapılaştığını ve özellikle sıvılaşma riski taşıyan zeminlerde evlerin inşa edildiğini dile getirdi.
Kütahya’da mikro bölgeleme çalışmaları yapılması gerektiğini belirten Görür, bu çalışmaların kent yönetimine rehberlik edeceğini ve deprem riskinin azaltılmasına yardımcı olacağını ifade etti.
Kütahya’nın yapılaşma sürecinde deprem riskinin dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Görür, kentin gelecekteki depremlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.