Muğla’daki Sekköy mevkisindeki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangına 6 uçak, 8 helikopterle havadan müdahale edildi. Karanlık çöktüğünde ise arazözler, itfaiye araçları, orman işçileri, jandarma TOMA araçları ve Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’nin iş makineleriyle karadan müdahale edilmeye devam edildi.

Gazetecilere bilgi veren Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangının kontrol altına alınmak üzereyken tekrar yayıldığını belirtti. Gece görüşlü helikopterlerle sürdürülen müdahalede, Çakıralan köyü boşaltıldı ve yangınla mücadele devam ediyor. Yangının çıkış nedeni halen belirlenmeye çalışılırken, elektrik tellerinden kaynaklanabileceği düşünülüyor.

Rüzgarın yön değiştirmesiyle yangının köye kadar ilerlediğini ve bir ahırın zarar gördüğünü belirten Akbıyık, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da söndürme çalışmalarına destek verdiğini söyledi. Yaklaşık 40 genç, bölgede kalarak yangınla mücadeleye yardımcı oluyor.

Muğla Valisi, yangının kontrol altına alınması için devam eden mücadeleyi takip ettiklerini ve tahliye edilen vatandaşların güvenli bölgelere yerleştirildiğini açıkladı. Yangının etkilediği alanın 30 hektarın üzerinde olduğu belirtilirken, söndürme çalışmaları gece boyunca devam edecek.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir