TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülen ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, kamuoyunda tartışmalara yol açmıştır. Görüşmeler sırasında Meclis koridorlarında protesto gösterisi yapılmış ve bu olay sosyal medyada paylaşılmıştır.

Özellikle 5. madde, yani öldürme maddesi konusunda tartışmalar yaşanmış ve Meclis koridorlarında ıslık çalıp slogan atan gruplar görüntülenmiştir. DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, bu durumu eleştirerek “Meclis koridorları ölüm yasasının en kritik maddesi olan 5. maddenin öldürme maddesinin iktidar vekillerinin oylarıyla geçmesi sonucu; ‘Katiller’ diye inliyor. TBMM ‘katiller’ diye inim inim iniyor. Yeter, duyun artık bu feryadı” şeklinde açıklama yapmıştır.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ise aynı görüntüleri paylaşarak Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a seslenmiş ve protestocuların Meclis koridorlarında saygısızca davranışlar sergilemesini eleştirmiştir.

Öte yandan, bugün yapılan görüşmelerde hayvanseverler Meclis’e alınmamıştır. Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi hakkında ise Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda 18 saat süren görüşmeler sonucunda ilk 3 madde kabul edilmiştir. Görüşmeler 22 Temmuz Pazartesi günü devam edecektir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir