Adalet Bakanlığı, arabuluculuk uygulamasının başarısını duyurdu. 6 milyon 444 bin 988 dosyadan 4 milyon 72 bin 786’sı anlaşma ile çözüme kavuşturuldu. Bu uygulama iş, kira, ticaret ve tüketici uyuşmazlıklarında başarıyla uygulanmaktadır.

Arabuluculuk, iş uyuşmazlıklarında 2018, ticari uyuşmazlıklarda 2019, tüketici uyuşmazlıklarında ise 2020’den itibaren zorunlu olarak uygulanmaktadır. Bu süreçte 6 milyon 444 bin 988 dosya sisteme giriş yapmış ve 4 milyon 72 bin 786’sı anlaşma ile sonuçlanmıştır. Başarı oranı %65 olarak gerçekleşmiştir.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, arabuluculuk müessesesinin dostane bir şekilde uygulandığını ve dosyaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulduğunu belirtmiştir. Tunç, bu sistemin vatandaşların haklarına daha az masrafla kavuşmalarını sağladığını vurgulamıştır.

Arabuluculukta iş uyuşmazlıklarında başarı oranı %49, ticari uyuşmazlıklarda %40 ve tüketici uyuşmazlıklarında %47 olarak belirlenmiştir. İhtiyari arabuluculukta müzakeresi tamamlanan dosyaların %97’sinde anlaşma sağlanmıştır.

Adalet Bakanlığı, arabuluculuk uygulamasını geliştirerek vatandaşların hukuk sistemine daha güvenli bir şekilde erişimini sağlamaya devam edeceğini belirtmiştir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir