Olay, Mardin’in Artuklu ilçesinde meydana geldi. 13 Mart Mahallesi’ndeki Erkan 3 Apartmanı’nda bulunan asansör, henüz bilinmeyen bir nedenle 4. kattan yere çakıldı. Asansörde bulunan Selma Ü. (40), Zahir Ç. (32) ve Zelal Ü. (12) yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık, AFAD, itfaiye ve polis ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye götürüldü. Yaralıların durumunun iyi olduğu belirtilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Ankara’da ise bir günde yaşanan iki ayrı asansör faciası büyük üzüntü yarattı. Çubuk ilçesinde bulunan bir inşaatta stajyer olarak çalışan Eren Alperen Kocayavuz (15), asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Aynı gün içinde 13 yaşındaki Beren Su da benzer bir şekilde asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi. İki acı olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu tür asansör kazaları, güvenlik önlemlerinin titizlikle alınması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. İnsan hayatını riske atan ihmallerin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması büyük önem taşıyor. Güvenliğin her şeyden önce geldiği bu tür acı olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması hayati önem taşıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir