İZMİR Milliyet – Gazetemiz Milliyet öncülüğünde, orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan kampanyanın Urla’nın ardından ikinci durağı Manisa oldu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir’in ev sahipliğinde Kent Ormanı Gölet’te gerçekleştirilen “Ormanı Temizle Yangınlara Dur De” etkinliğine çok sayıda gönüllü katıldı.

Manisalı vatandaşlardan orman yangınlarına karşı duyarlılık göstermelerini isteyen Başkan Ferdi Zeyrek, etkinlikte şunları dile getirdi: “Bugün Milliyet Gazetesi ile orman yangınlarına karşı farkındalık yaratmak amacıyla bir araya geldik. Yaptığımız bu etkinlikte 1 saat içinde ne yazık ki çok sayıda çöp topladık. En büyük yangın sebeplerinden biri kuru otlar, cam ve plastik atıklar ve sigara izmaritleri. Alanda da yerlerde onlarca sigara izmariti ve cam kırıklarına şahit olduk. Unutmamalıyız ki bu ormanlar bizim yarınlarımız ve yarınlarımıza bırakacağımız en büyük emanetimiz. Doğayı korumak istiyorsak hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Ekiplerimiz bu alanları her gün zaten temizliyor ama Manisalı hemşerilerimizden de ricamız çok dikkatli olmaları.” Başkan Zeyrek, etkinlikte alandaki çöp tenekesi ve uyarıcı levha sayısının artırılacağını da belirtti.

Çöp toplama etkinliğine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir de katıldı.

Kent Ormanı’ndan toplanan torbalar dolusu çöp geri dönüştürülmek üzere ayrışma tesislerine götürüldü.

Manisa’nın sanayisi, tarımı, üniversitesi ve insanıyla ülkemizin ana damarlarından biri olduğunu belirten Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, çevre temizliği bilincinin önemine vurgu yaparak, “Kampanyamız dahilinde biz de bunu bilerek Manisa’ya geldik. Çevre temizliği bilinci, uyarı yaparak, ceza keserek halledilecek bir mesele değil. Öncelikle her vatandaşın bu güzelliklerin değerini bilip ona göre davranması, sahip çıkması gerekiyor. Gazetemiz Milliyet olarak biz de bunun bilinciyle, geleceğimize ve çocuklarımızın yarınlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Her yaştan gönüllü katıldı

Etkinlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Murat Pınar, İletişim Koordinatörü Önder İnce, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Zeynep Çetinkaya, Milliyet Gazetesi Yazarı Eren Aka ve Ege Bölge Temsilcisi Aslı Öktener de yer aldı.

Çocukların aileleriyle katıldığı “Ormanı Temizle, Yangınlara Dur De” buluşması kapsamında Kent Ormanı’ndan toplanan torbalar dolusu çöp geri dönüştürülmek üzere ayrışma tesislerine götürüldü.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir