İsrail Dışişleri Bakanı Katz’a Türkiye’den gelen tepkiler şu şekilde oldu:

Bakan Yerlikaya: Türkiye’ye mesaj vermeye kalkmak sizin haddinize değil. Türkiye, mazlumların ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edecek.

Bakan Fidan: İsrail Dışişleri Bakanı Katz, tam bir hastalık halidir. Soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İsrail’in Nazi kafalı Dışişleri Bakanı Katz’ın açıklaması, bir soykırımcı katilin hezeyanıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, özgür dünyanın gerçek iradesidir.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Sizin gibi eli kanlı soykırımcı katillerden Sayın Cumhurbaşkanımızın da ülkemizin de öğreneceği tek bir şey yoktur. Soykırımın hesabı elbet bir gün sorulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli: Müzakerecileri öldürerek, diplomatları tehdit ederek barışa ulaşamazsınız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Klavye soytarılarının hadsiz mesajları bizi korkutmaz, ürkütmez, sindirmez. Kimsenin tehditlerine boyun eğmeyiz. Eli kanlı canilerin provokasyonlarına da gelmeyiz.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İsrail Dışişleri Bakanı Katz, insanlık değerlerini savunan Cumhurbaşkanı’mıza yönelik ifadelerle haddini aştığı gibi tam bir Nazi olduğunu ortaya koymuştur. Hitler’in Dışişleri Bakanı Ribbentrop’u örnek aldığı görülüyor. Katz, insanlığa karşı suç işleyen bir katliam makinesinin dişlisidir. Netanyahu hükümeti, işledikleri soykırım suçları nedeniyle er ya da geç yargılanacaktır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir