Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans oturumu, 1 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi. İskenderun ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Alpaslan Şahin Kesik, sınava girenler arasındaydı. Ancak sınav öncesinde yaşadığı ilginç bir olay gündeme geldi.

Kesik’in kimliğindeki fotoğraf ile sınav giriş belgesindeki fotoğraf birbirinden farklı olduğu için sınav esnasında zor anlar yaşadı. Görevliler, Kesik’ten biyometrik video çekti ve ÖSYM’den gelecek haberi beklemeye başladı.

Kesik, yaşadığı durumu şu şekilde anlattı: “Kimliğime baktım ve kendime benzemediğimi fark ettim. Bu durum beni tedirgin etti. Sınav esnasında ve sonrasında görevlilerle yaşadığım iletişimde bu durumu açıkladım. Sınav sonrası kamerayla kaydımın çekildiğini ve ÖSYM’den gelecek haberi beklediğimi ifade etmek istiyorum.”

Sınav esnasında yaşanan bu olayın komik yönleri de vardı. Optiklerin yanlış dağıtılması ve sınıf içindeki diğer öğrencilerin de konuya müdahil olması, durumu daha da ilginç hale getirdi.

Kesik, yaşadığı olayın sınav esnasında değil de sınavdan sonra olmasını tercih ettiğini belirtti. Şimdi bekleyiş sürüyor ve ÖSYM’den gelecek kararı merakla bekliyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir