Esençay Köyü Belde Statüsüne Geri Döndü

Esençay köyü, Amasya’nın Taşova ilçesinde 2012 yılında köy statüsüne düşürülmüştü. Ancak mahkeme kararıyla yeniden belde statüsüne kavuştu. Amasya Valiliği Yazı İşleri Müdürü Salim Akbaş, kayyum olarak atandı ve 2025 yılının Haziran ayı içinde seçim yapılacak.

2012 yılında yürürlüğe giren 6360 sayılı belediye kanunu gereği, köy nüfuslarının 2 binin altında olması sebebiyle Esençay köyü köy statüsüne düşürülmüştü. Ancak belde halkının açtığı davada alınan kararla, 12 yıl sonra Esençay tekrar belde statüsüne kavuştu. Valilik Yazı İşleri Müdürü Akbaş, kayyum olarak atandı ve bir yıl sonra yapılacak seçimde belediye başkanı olarak belirlenecek.

Esençay Belediye Başkanı Akbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Esençay köyümüzün tekrar belde olması nedeniyle Sayın Valimiz tarafından görevlendirildim. Gereken hizmetler ilerleyen zamanlarda yapılacaktır. Seçim sürecine kadar bu şekilde devam edeceğiz. Allah utandırmasın, hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.

Esençay köyü tekrar belde olmasından dolayı mutluluk duyan Ali Kesim ise, “71 yaşındayım. Esençay kasabasının belde oluşumu bize duyuruldu. Çocuklar gibi mutluyum” şeklinde konuştu.

Bu gelişmelerle birlikte, Esençay köyü yeniden belde statüsüne kavuşarak halkına daha iyi hizmetler sunmaya hazırlanıyor. Gözler, 2025 yılı Haziran ayındaki seçimlere çevrildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir