Son gelişmeleri aktaran CNN Türk editörü Duygu Ayaz Bayram, hakkında hazırlanmış 7 ceza davası bulunduğunu belirtti. Bu davaların tamamında siyasi yasak istemi olduğunu söyledi. Şu anda milletvekili olmadığı için bu davaların işleme konulduğunu ifade etti.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ise farklı dönemlerde yaptığı çeşitli açıklamalar gerekçe gösterilerek yeni bir dava açıldığı bildirildi. Suç ve suçluyu zincirleme şekilde övmekle suçlanan Kılıçdaroğlu için 2,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis cezası ve TCK 53 kapsamında siyasi yasak istendiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu’na yakın kaynaklarla görüşen Bayram, iddiaların doğrulandığını ve MHP’li vekillerin şikayeti üzerine davanın açıldığını aktardı. Kılıçdaroğlu hakkında suç ve suçluyu övme suçlaması yöneltilirken, MHP’li vekiller tarafından Şubat 2022’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Bayram ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olduğu dönemde hakkında hazırlanan fezlekelerin vekilliğinden sonra işleme alındığını belirtti. Hakkında açılan 7 ceza davasında sadece TBMM çatısı altındaki açıklamalarının değil, 2014’te İstanbul Üniversitesi’ndeki bir söyleşi ve 2015’te bir televizyon programındaki sözlerinin de dava konusu olduğu bilgisini verdi.

Yargı sürecinin yakından takip edileceğini belirten Bayram, Kılıçdaroğlu’nun geçmişte yaptığı açıklamaların dava konusu olduğunu vurguladı. Bu gelişmelerin ardından Kılıçdaroğlu’nun siyasi geleceği hakkında merak uyandıran sorular gündeme geldi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir