AK Parti MKYK Toplantısında Öne Çıkanlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen AK Parti MKYK toplantısında birçok konu ele alındı. Toplantı gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şunları vurguladı:

Meseleyi Çözümsüzlüğe İter

Ötanazi konusundaki düzenleme ile ilgili olarak Çelik, meseleyi çözümsüzlüğe doğru iten yaklaşımlara dikkat çekti. Hayvan saldırılarının önlenmesi için yapılan düzenlemenin meseleyi çözüme kavuşturması gerektiğini belirtti.

Tarihi Olarak Geç Kalınmış Bir Açıklama

CHP’li Özgür Özel’in açıklamalarını değerlendiren Çelik, eşitlik konusundaki adımların AK Parti döneminde atıldığını ve bu konuda önemli reformlar gerçekleştirildiğini ifade etti. Özel’in açıklamalarını tarihi olarak geç kalınmış bir açıklama olarak nitelendirdi.

Çalışmalar Devam Ediyor

Suriye Devlet Başkanı Esad ile yapılacak görüşme konusunda Çelik, çalışmaların devam ettiğini ve sürecin ilerlediğini belirtti. Görüşmenin detaylarına ilişkin istihbarat kurumlarının çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

‘ABD’de Siyasette Tıkanma Görüyoruz’

ABD’deki siyasi durumu da değerlendiren Çelik, siyasette tıkanmalar yaşandığını ve herhangi bir adayın seçilmesi durumunda saygı duyacaklarını belirtti.

Tüm Kıbrıs’ı Yutmak

Kıbrıs konusuna da değinen Çelik, Kıbrıs Türk davasının önemine vurgu yaptı. Yunanistan’ın tüm Kıbrıs’ı sahiplenme çabalarını eleştirdi ve federal çözümün olmadığının altını çizdi.

Bu şekilde AK Parti MKYK toplantısında yapılan açıklamaların öne çıkan başlıklarıydı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir