İzmir’de 12 Temmuz günü saat 18.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur sonucunda Bayraklı ilçesinde metrekareye 39,7 kilogram yağış düştü. Bu yağışlar nedeniyle kent merkezinde su birikintileri oluştu ve araç sürücüleri ile yayalar zor anlar yaşadı. Su birikintilerinden kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz ve ikinci el eşya satıcısı İnanç Öktemay suya kapılarak hayatlarını kaybettiler.

Yer altında kabloların 50 santimetre daha derinleştirilmesiyle çözüm aranırken, bilirkişi raporunda olayın besleme devresine ait kablonun yağmur tahliye mazgalına sıkışması ve faz toprak arızasının ölümlere neden olduğu belirtildi. İki kurumun da koruyucu ve önleyici tedbirler almadığı vurgulandı.

Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanırken, 11 kişi hakkında daha gözaltı kararı verildi. Ancak bilirkişi raporunda olayın gerçekleşmesinde Deniz ve Öktemay’ın kişisel kusurları olmadığı belirtildi. Bu durumda, olayın zincirleme kusurlar ve ihmaller sonucu gerçekleştiği tespit edildi.

Özge Ceren Deniz’in ailesi adına yapılan açıklamada, olayın mağdurları olan iki genç insanın ölümlerinin unutulmaması gerektiği vurgulandı. Adli sürecin sağlıklı bir şekilde işlemesi ve herkesin yargıya güvenmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, olayla ilgili yapılan açıklamaların yargıyı etkilemeye yönelik olduğu ve mağdur aile tarafından kınandığı ifade edildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir