Avcılar Köyü’nde Yaşam: Fransa’dan Türkiye’ye Gelen Bir Aile

Cemal Albayrak, 17 yıl önce Türkiye’den Fransa’ya iş için gitmiş ve inşaat sektöründe kendi işini kurmuştur. Fransa’da yaşadığı mahallede tanıştığı Alexia ile evlenmiş ve Alexia, müslüman olarak adını Asiye olarak değiştirmiştir. Düğün sonrası balayı için Yusufeli Avcılar Köyü’ne gelen çift, burada uzun bir süre geçirmiştir. Asiye Alexia, kayınpederi ve kayınvalidesiyle tanıştığında köy yaşamına olan ilgisini arttırmıştır.

Asiye Alexia, her yaz köyde zaman geçirerek tarlada ot toplama, ot biçme, inek sağma ve ekmek pişirme gibi işleri öğrenmiştir. Türkçe bilmemesi bazen zorluklar çıkarsa da, kayınpederiyle işaret diliyle iletişim kurabilmektedir. Aile ve köy özlemiyle dolu olan Albayrak çifti, her yaz köyde geçirdikleri zamanın kıymetini bilmektedir.

Cemal Albayrak, eşinin köy yaşamına uyum sürecini anlatarak, her yıl memleket ve aile hasretiyle köye geldiklerini belirtmektedir. Asiye Alexia ise, çocuklarıyla birlikte köyde olmaktan mutluluk duyduğunu ve Türkiye’ye gelen tüm gurbetçilere kolaylıklar dilediğini ifade etmektedir.

Bu özgün hikayeyi WordPress blog altyapınıza uygun olarak düzenleyerek paylaşabilirsiniz. Eşsiz deneyimler ve duygularla dolu bu aile hikayesi, okuyucularınızı etkilemeye ve düşündürmeye kesinlikle değer.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir