29 Mayıs saat 18.00 sıralarında Adana’nın Yüreğir ilçesindeki bir apartmanda meydana gelen olayda, TIR şoförü Murat Kebude, eski eşi S.T.’den olan 2 kız çocuğunu alarak marketten yaş pasta aldı ve evine gitti. Yolda eski baldızı Deniz Tuncel’le karşılaşan Kebude, Tuncel’in sevgilisi Şahan Uğurlu ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Kebude, evde bulunan ruhsatsız pompalı tüfekle Uğurlu’yu göğsünden vurarak öldürdü. Ardından kızlarını alarak evden çıkan Kebude, merdivenlerde Deniz Tuncel’i de göğsünden vurdu. Kızlarını ailesine bıraktıktan sonra polisi arayarak teslim oldu. Uğurlu olay yerinde hayatını kaybederken, Tuncel hastanede tedavi altına alındı.

Olaydan sonra tutuklanan Kebude hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısı, Kebude hakkında ‘kasten öldürme’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından iddianame hazırladı. İddianame Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ve kabul edildi. Savcı, Kebude’nin Uğurlu’yu öldürmekten müebbet, Tuncel’i ise öldürmeye teşebbüsten 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

İddianamede, olaya tanık olan Kebude’nin kızı ve diğer şahitlerin ifadelerine yer verildi. Kebude, olayı şu şekilde anlattı: “Tartışma sırasında tüfeği elimde bulundururken, Deniz tüfeğe hamle yapınca elimdeki tüfek kazara ateş aldı. Amacım kimseyi yaralamak veya öldürmek değildi. Pişmanım.”

Olay sırasında salonda bulunan ve yaşları 5 ve 11 olan kızlarının olaydan etkilenmemesi için evden çıkarttığını belirten Kebude, baldızıyla merdivende karşılaştıklarında tüfeğin kazara ateş aldığını söyledi. Uğurlu’nun babası ve yaralanan Tuncel’in ailesi de şikayetçi oldu.

Kebude’nin ilerleyen günlerde yargılanmaya başlayacak.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir