Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baba ocağı Rize’de geçirdiği hafta sonunda bir dizi programa katıldı. AK Parti Rize İl Teşkilatı ile bir araya geldiği toplantıda Türkiye’nin gayrisafi milli hasılasının 1 trilyon 411 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Konuşmasında, annesi Tenzile Erdoğan ile ilgili bir anı paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, annesinin çarıklarının eskimemesi için yalınayak yürüdüğü zamanları anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarından Nermin Çetinoğlu, annesi Tenzile Erdoğan ile birlikte yalınayak yürüdükleri anıları paylaştı. Çetinoğlu, annesiyle birlikte Aron Tepesi’ne kadar yalınayak yürüdüklerini ve çarıklarını suya sokarak yumuşattıklarını anlattı. O dönemde yaşanan yoksulluğu vurgulayan Çetinoğlu, Tenzile Erdoğan’ın hamsi ve tuz gibi gıdalar alarak sepetlerine koyduklarını dile getirdi.

Çetinoğlu ayrıca, Tenzile Erdoğan’ın İstanbul’dan çocuklarıyla beraber geldiğini ve birlikte çay topladıklarını, onları çok sevdiklerini belirtti. Merhum annenin çocukları Tayyip ve Mustafa’nın o zamanlar çocuk olduklarını ve İstanbul’dan gelmeleri nedeniyle onlara hürmet ettiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise annesi Tenzile Erdoğan’ın yalınayak yürüdüğü anısını paylaşarak, o günlerden bugünlere Türkiye’nin geldiği noktayı vurguladı. Gayrisafi milli hasılanın artışını ve Türkiye’nin ekonomik durumundaki iyileşmeyi anlattı. Son olarak, annesinin çarıklarını yumuşatmak için suya soktuğunu ve Aron Tepesi’ne kadar yalınayak yürüdüğünü belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir