Çukurova ilçesinde bulunan Tutar Apartmanı’nın C Bloku, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde yıkıldı. Bu felaket sonucunda 63 kişi hayatını kaybetti ve 12 kişi de yaralandı. Binanın teknik uygulama sorumlusu ve inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Akkaya, yurt dışına kaçtı ve Karadağ’da yakalanarak iade edilmesi için girişimlerde bulunuldu.

Akkaya’nın yargılanması devam ederken, binanın zemin katındaki dairede tadilat yaptırdıkları iddia edilen Bekir Baloğlu ve oğlu Osman Baloğlu hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Baba ve oğul, tadilatları nedeniyle 13 Haziran’da tutuklandı. Ancak avukatları tarafından yapılan itiraz sonucunda tahliye edildiler.

İlerleyen süreçte Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, baba ve oğul hakkında ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan iddianame hazırlandı. Savcı, her ikisinin de 22 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Bu iddianame üzerine Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi, baba ve oğlun tekrar tutuklanmasına karar verdi.

İddianamede, baba ve oğlun zemin katındaki dairede yaptıkları tadilatın binaya zarar verdiği belirtildi. Ayrıca, yapılan ağır tadilat ve değişikliklerin depremde binanın çökmesine neden olduğu ifade edildi. Baba ve oğul suçlamaları kabul etmese de önümüzdeki günlerde yargılanmalarına başlanacak. Bu süreçte yaşanan gelişmeleri haberdar olmak için takipte kalabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir