Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail’in Batı Şeria’daki işgal karşıtı sivil bir protestoya karşı yaptığı müdahaleyi lanetledi ve saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi’ye Allah’tan rahmet niyaz etti. Türkiye olarak, İsrail’in işgal ve soykırım politikalarının son bulması için çaba göstereceklerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı da, İsrail’in Batı Şeria’da Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’yi öldürmesini lanetleyerek, Netanyahu hükümetini suçladı. Ayrıca, İsrail’in Filistinlilere karşı şiddet politikasının sonuçsuz kalacağını ifade etti.

Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosluğu, Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesiyle ilgili yerel makamlarla temas halinde olduğunu açıkladı. Eygi’nin cenazesinin Türkiye’ye getirilip getirilmeyeceği ailesinin kararına bağlı olacak ve gereken tüm işlemler Kudüs Başkonsolosluğu tarafından yapılacaktır.

Türkiye’den gelen tepkiler arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de yer aldı. İsrail’in bu vahşetinin lanetlendiği ve dünya kamuoyunun bu tür suçlara karşı birlik olması gerektiği vurgulandı. İsrail’in insanlık suçlarının cezasız kalmayacağı belirtildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir