Özgür Özel, CHP’nin 20. Olağanüstü Kurultayı’nda yapılan tüzük değişikliğiyle ilgili teşekkür konuşması yaptı. Özel, Türkiye’nin ve partililerin tüzükle ilgilendiğini vurgulayarak, salondan çıkan kavga ve gürültü haberlerini beklentilerin aksine olmadığını belirtti.

Özel, kurultay sonucunda kazanan veya kaybeden olmadığını, kazananın CHP olduğunu ifade etti. Parti içinde çelişki yaratmaya çalışan spekülasyonlara karşı çıktı ve tüzüğün önemine vurgu yaptı.

Özel, ön seçim düzenlemesi hakkında konuşarak, en doğru ön seçimi örgüt denetiminde mi yoksa hakim denetiminde mi istediklerine odaklanılması gerektiğini söyledi. Ayrıca cinsiyet kotası konusunda kademeli geçişi en geç 10 yıl içinde uygulayacaklarını belirtti.

Partinin geleceği ve güçlendirilmesi için önemli adımlar attıklarını belirten Özel, tüzükte yapılan değişikliklerle kadın ve genç kotasının güvence altına alındığını açıkladı. Örgüt yönetiminde ön seçimin eğilim yoklaması olduğu eleştirilerine yanıt vererek, örgüt denetiminde ön seçime bir tanım getirdiklerini ve bundan sonra kadınların, gençlerin ve engellilerin güvencelerinin tüzükte olduğunu vurguladı.

Özel, tüzüğü hazırlayanlara ve kurultayda emeği geçenlere teşekkür ederken, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidar yapacak parti programını görüşecekleri çalıştay için yarın tekrar toplanacaklarını duyurdu.

Delegelere hitaben, Türkiye’nin umudu olduklarını ve her birinin ayrı ayrı takdir edildiğini belirten Özel, birlik ve beraberlik mesajları vererek Türkiye’ye en iyi şekilde hizmet etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir